På Månstorps Ängars äldreboende visade Gillesdansarna även upp ett antal danser den 7 juni 2019.

Gillesdansarna hade uppvisning på Postgården i Höllviken den 3 juni. Sommarvärmen gjorde sitt intåg även denna dag, och efter dansen var det skönt med en stunds samvaro på utegården och njuta av kaffe med god kaka.

Dansuppvisning på Kvarndala den 26 maj 2019.

SOMMARLOV

– slut på våra dansaftnar.

MEN, vi fortsätter i sommar med uppvisningsdans.

I söndags (19/5) dansade vi på Kvarndala Hembygdsgård med en

talrik och trevlig publik, som kunde njuta av solsken, dans, musik

och en härlig kaffestund.

Förr dansade våra ungdomsdansare här på Kvarndala, men numera uppehålls traditionen väl av en något äldre generation, vilket torde framgå av bilden.

I sommar fortsätter sedan Gillesdansarna med dans på olika seniorboende i Vellinge.

3 juni kl 14.30 dansar vi på Postgården i Höllviken

7 juni kl 14.00 besöker vi Månstorps ängar och den

23 juni kl 14.30 dansar vi på Bäckagården.

Alla är mycket välkomna till dessa dansuppvisningar.

Innan denna sista dansuppvisning skall vi även passa på att fira midsommar.

HEMBYGDSGILLET SKANÖR - FALSTERBO är för 49:e året !!! arrangör av midsommarfirandet i Skanörs Stadspark.

MIDSOMMARAFTON

kl 10.00 – 12.00 hjälps vi åt att klä midsommarstången. Barnen är mycket

välkomna att hjälpa till.

Kl 13.30 Lotteri och kaffestånden öppnar.

kl 14.00 Invigning med resning av midsommarstången.

Kl 14.15 – 16.30. Barndans med ett kortare avbrott för dansuppvisning av

Hembygdsgillets Gillesdansare.

Kl 20.30 – 23.30 Dans för vuxna

Kl 23.00FACKELTÅG.

MIDSOMMARDAGEN

Kl 15.00 resning av Linnéstången på Axelssons torg med deltagande av

flera av Skanör-Falsterbos Föreningar.

För de yngre – ringdans

Årsmöte

i Hembygdsföreningen Skanör-Falsterbo den 22 februari 2019 i Skanörs församlingshem.

Efter årsmötesförhandlingarna under lednig av ordförande Staffan Mårtensson, blev det tillfälle till en stunds mingel alltmedan festkommittén dukade fram de vackert dekorerade faten med kvällens måltid.

Många trevliga allsånger förhöjde den redan goda stämningen vid borden!

Därefter vidtog dansprogrammet (komponerat av Jean) med olika gillesdanser och en och annan "smygare". Allt till musik av vår duktige musiker Jan!

Kvällen avslutades med att Staffan Mårtensson tackade vår duktiga festkommitté för allt deras arbete.

Gert Palm

Julfest 2018

Årets julfest gick av stapeln den 14 december på Skanörs församlingshem. Vi kom till trevligt dukade bord och inledde kvällen med glöggmingel. Under kvällen bjöd festkommittén på diverse överraskningar såsom Luciatåg, ett avsnitt ur spexet Kirstis sång samt en specialskriven kuplett. God julmat serverades, sånger sjöngs och det dansades till härlig musik från vår spelman.

Fredagen före Mårtensafton hade Hembygdsgillet Skanör-Falsterbo en dansuppvisning  på S:t Knuts äldreboende i Skanör.
Ett trettiotal boende gladdes åt de tjugo dansarna, som  i sin tur  själva hade en trevlig dag. Därmed sattes punkt för årets fem uppvisningar på äldreboenden i Vellinge.

För året och Gillet återstår nu endast en  julfest den 14 december och en oftast mycket välbesökt MELLANDAGSDANS torsdagen den 27 december kl 19-21.

2019 års onsdagsdans börjar den 16 januari.

Oktoberfest

Hembygdsgillet Skanör-Falsterbos halvårsmöte i oktober utvecklades till en trevlig OKTOBERFEST. Vi startade festligheterna med att sjunga några typiska tyska oktoberfestsånger  varefter vi satte oss till bords och bjöds på en rikhaltig festmåltid. Under den fortsatta delen av kvällen dansade vi i en som vanligt väldigt trevlig stämning.

Under våren har Gillesdansarna haft uppvisningar på många av seniorboendena i Vellinge. Nu passade det perfekt att avsluta midsommarhelgen med dans på Bäckagården för de boende och andra intresserade. Vid dräktvisningen fick man också se de stora skillnader som finns mellan folkdräkterna från olika härader i Skåne.

Folkdans

Föreningens folkdansare har i nuläget ingen regelbunden träning utan tränar inför olika arrangemang såsom midsommar och uppdrag typ bröllop eller andra festligheter.

Önskas mer information, kontakta Staffan på 040-47 35 30.