Foto: Christer Håkansson

Foto: Christer Håkansson

Foto: Christer Håkansson

Foto: Christer Håkansson

Foto: Christer Håkansson

BUSSUTFÄRD MED HEMBYGDSGILLET SKANÖR-FALSTERBO 1 JUNI 2019

BUSSUTFLYKT HEMBYGDSGILLET SKANÖR FALSTERBO 2016-05-07

”Skånska mord”, en resa med guiden Jacques Schultze.

 

Vi var trettiotvå gillesmedlemmar som ville följa med på utflykten för att höra om de hiskeliga morden på den skånska landsbygden och andra otäckheter längs historiens och vägens gång.

Färden gick först till Hurva där vi fick höra om de brutala morden på minst nio personer. Och mördaren var vikarierande polisman. Huh! Vi åkte vidare till Veberöd och fick berättat för oss om Veberödsmannen, som hängde upp mjölnaren i en bjälke och tände eld på både honom och hans kvarn, bara för att han var mer populär bland kunderna. I Esarp dömdes Esarparen för mord på sin hustru genom att dränka henne i bäcken hemma på gården, men han friades sedan.

 

Men vi fick inte bara höra om hemskheter, vi gjorde även något mycket viktigt, nämligen intog en utomordentligt god måltid på Hurva Gästis, som var en angenäm och trevlig bekantskap! Där bjöds vi på rikligt med hackebiff eller fisk. Kaffe med sju sorters kakor, tårtor, maränger, mazariner avnjöt vi på Vismarlöv kafé, varifrån vi även kunde handla med oss godsaker.

 

Det var en givande och spännande och vacker tur, guiden var kunnig och inspirerande, matställena små pärlor och de skånska vägarna på vårkanten gjorde att man tappade

andan av hänförelse!

 

Marianne Kittel M

Hembygdsgillet Skanör Falsterbo

Kultursektionen